Marcel Norbart:

Ik heb acht jaar met Ron Visser samengewerkt bij Pearle Opticiëns. Ron in de hoedanigheid als Creative Marketing Director van Euro RSCG en ondergetekende als Commercieel Directeur en later Algemeen Directeur van Pearle Opticiëns. Gezamenlijk hebben wij de groei van een detailhandelsorganisatie meegemaakt. Van 90 winkels naar uiteindelijk ruim 400 winkels in de Benelux.

Ik heb Ron leren kennen als iemand die letterlijk 24 uur per dag klaarstaat voor een klant en er zorg voor draagt dat de relatie veel verder gaat dan ‘uurje/factuurtje’.

Veel van de Pearle-activiteiten, welke succesvol zijn geworden, zowel in de media als commercieel, zijn door zijn creativiteit ontstaan en tot ontwikkeling gebracht. Creativiteit weet hij te combineren met een tomeloze energie en een mentaliteit van ‘kan niet, bestaat niet’.

Hij heeft het bij Pearle mogelijk gemaakt om veel mensen boven zichzelf uit te laten groeien. Het karakter en de persoonlijkheid van Ron in een paar woorden samenvattend: doortastend, wars van franje, uiterst creatief, altijd klaarstaand voor mensen en bijzonder commercieel. Ik durf te zeggen dat Pearle nooit zo succesvol was geweest zonder Ron Visser.

Pearle Opticiens CEO, Kroymans Retail Group CEO, Moosz interim management, Eyewish opticiens CEO, Grand Optical CEO